Med anledning av coronapandemin

Nu när vi öppnar för anmälningar till Föllingeveckan i sommar vet vi ju ingenting om eventuella restriktioner som kan gälla i sommar pga coronapandemin. Om det föreligger restriktioner kommer vi förstås att följa dem till punkt och pricka. Om arrangemang som Föllingeveckan är tillåtna, men det fortfarande finns samhällssmitta, så kommer följande att gälla:

  • Vi förutsätter att alla som deltar/medverkar i Föllingeveckan är fullt vaccinerade mot covid; Beroende på smittläget vid kursstarten kan det bli aktuellt med krav på vaccinationsbevis/motsvarande.
  • För resan hit rekommenderar vi egen bil i största möjliga utsträckning (trots klimat-...), helst med egen matsäck för att undvika okända kontakter på vägen. För egen och andras del bör man ha ett negativt covid-test strax före avresan.;
  • Provtagning för covid när du/ni kommer fram. För er som bor på Jämtlands viktklinik (se nedan) ordnas provtagning innan inkvarteringen (obligatorisk, gratis). Viktklniiken kan också provta deltagare som inte bor där mot en kostnad av 250 kr/prov, som betalas av den som provtas. Huruvida provtagningen ska vara obligatorisk för alla som deltar/medverkar i Föllingeveckan får bedömas i förhållande till det aktuella smittläget.
  • Självklart håller man sig isolerad om man känner något symptom.

Boende

I första hand hänvisar vi till Jämtlands viktklinik, Föllinge.

Antingen kan man bo ”inomhus”, dvs i enkelrum/dubbelrum med egen dusch och toalett eller i egen husvagn / tält med tillgång kök och matsal samt dusch och toalett i huvudbyggnaden.

Jämtlands viktklinik är inget publikt hotell eller vandrarhem utan en viktklinik dit deltagare kommer från hela landet för att förändra sin livsstil. Det är dessa boenderum som nu erbjuds Föllingeveckans deltagare.
Alla som bor här har tillgång till kök och matsal för sitt självhushåll. I köket finns fem matlagningsplatser och kastruller, stekpannor, skärbrädor, tallrikar och bestick etc. Det finns även kyl och frys där du kan förvara dina livsmedel. Det finns välsorterad matbutik (Tempo) på 10 minuters promenadavstånd, i närheten av kurslokalen. Vid bensinstationen, granne med kurslokalen, kan du också handla livsmedel på Frendo.
Behöver du tvätta finns tillgång till två tvättstugor.

Priser

För boende i enkelrum/dubbelrum gäller ankomst måndag 18 juli, avresa lördag 23 juli
kostnad enkelrum 3 125 kr; kostnad dubbelrum 3 875 kr.
Lakan, handduk, tillgång till kök, matsal och tvättstuga ingår i priset.
För boende i husvagn / tält: kostnad 125 kr dygn som inkluderar tillgång till kök, matsal, dusch, toa.
Bokning:
Närmare info om hur man bokar kommer i utskicket med besked om plats på kursen.

Du kan få tips på annat boende om du skickar mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Mat under kursen

Du kan förbeställa lunch och middag i samband med anmälan. Måltiderna serveras intill kurslokalen, Priser och alternativ framgår av anmälningssidan.
Det finns också en restaurang och en lunchservering i byn, båda i närheten av kurslokalen.
För dig som vill ordna med mat själv finns välsorterad matbutik (Tempo) samt livsmedel på Frendo, båda nära kurslokalen

Övrig service

Region Jämtland/Härjedalen har hälsocentral i byn. Frendo (mitt emot kurslokalen) har apoteksutlämning och är postombud; här finns också OK/Q8-mack. På servicekontoret finns möjlighet att låna dator med internetuppkoppling. Numera finns det en bankomat vid servicekontoret.

Frågor

Har du frågor: skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.