Gunnar ElisabetFöllingeveckan erbjuder i år en unik möjlighet att stifta bekantskap med olika modeller av traditionella spelpipor och låtar från Jämland/Härjedalen. I kursen ingår spelteknik, stämspel, enklare arr och berättelser kring piporna och dess traditionsbärare. Allt för att fördjupa upplevelsen av detta anspråkslösa och samtidigt berörande instrument.

Kursen riktar sig både till nybörjare och till de som redan spelar och har två ledare så möjlighet finns att vid behov dela upp gruppen. Några låtar i olika svårighetsgrad kommer att mailas ut innan kursen för ökad behållning av lektionerna.

OBS! Kursen börjar onsdag 17 juli kl 9.00 och avslutas fredagkväll med middag och fest tillsammans med övriga deltagare i Föllingeveckan.

Kursledare är spelpipebyggare Gunnar Stenmark (riksspelman på spelpipa) och Elisabet Grönlund. De träffades i Stockholm under folkmusikvågen i mitten av 70-talet, blev ett par och har spelat folkmusik tillsammans sedan dess i grupperna Grovt och Grant, Östersunds spelmanslag, Pustan och Patina.

Elisabet är från Jämtland och uppvuxen med jämtländsk folkmusik. Hon är utbildad i piano, tvärflöjt samt fiol och spelade med den äldre generationens folkmusiker, under 1970-80 talen.
Gunnar är från Stockholm och började bygga spelpipor i mitten av 90-talet och sedan 2008 är det hans yrke. Gunnar utvecklar sina spelpipor i samarbete med ffa flöjtisten Göran Månsson och Folk Flute Academy Haverö. Gunnar och Elisabet flyttade till Jämtland 1978, bildade familj och är numera bosatta i Ås där Gunnar har sin verkstad och sitt företag BlåsÅs Musik.

Läs mer på www.harjedalspipan.se