Anmälningsperioden är 1 februari - 15 mars.

Från och med 2019 samarbetar vi närmare än tidigare med Studieförbundet Vuxenskolan (SV) för att genomföra Föllingeveckan. Det betyder bla att du anmäler dig till Föllingeveckan 2022 via följande anmälningsformulär på SV:s webbplats:

Danskurs

Spelkurs

Danskursen har plats för 18 danspar och spelkursen för 30 deltagare. Det kan stå andra siffror på SVs anmälningsformulär – bortse isåfall från det eftersom det är en teknisk lösning för att kunna hantera eventuellt översökta kurser enligt Föllingeveckans principer (se nedan om arbetsgång vid översökta kurser).

Så anmäler du dig

  1. Anmälan gör du individuellt (ange eventuell danspartner el motsv i rutan "frivilligt") helt elektroniskt via anmälningsformulären på SVs webbplats
  2. Kvitto på anmälan skickas till den e-postadress du angav i din anmälan. Spara e-postmeddelandet.
  3. Besked får du under vecka 14 ifall du kommit med på sökt kurs eller står på väntelista med möjlighet att få plats efter återbud. Läs också nedan om arbetsgång vid översökta kurser. Blir du antagen får du också närmare information om förhållandena kring kursen och hur du ska betala anmälningsavgiften.

Förbeställd lunch och middag

Lunch och middag kan beställas i samband med anmälan (använd rutan "frivilligt") och består av huvudrätt, salladsbord, bordsvatten/lättöl och kaffe med kaka. Måltidsalternativen är lunch, middag eller lunch+middag; kostalternativen är husmans, fisk+vegetariskt eller endast vegetariskt. Ange också eventuella matallergier.

Enstaka luncher/middagar går att beställa dagen innan och betalas på plats.

Se också praktisk info.

Fredagens avslutningsmiddag ingår i kursavgiften och består av en festbuffé med efterrätt.

Priser

Kursavgiften inkluderar anmälningsavgift om 500 kr, för- och eftermiddagsfika, avslutningsmiddag och låtmaterial för dig som går spelkursen.

Kursavgift 2700 kr. 
Lunch tis-fre: 500 kr.
Middag tis-tors: 375 kr.
Lunch och middag: 875 kr.

Betalning

Anmälningsavgiften ska bara betalas av dem som är antagna till kursen. Därför ska du betala den först efter att du fått besked om antagning till kursen. Beskedet kommer under vecka 14 och skickas via e-post till den adress du angav i din anmälan. Beskedet innehåller också information om hur du betalar. 

När och hur kursavgiften och förbeställda måltider ska betalas kommer att framgå av mailutskick senare till alla antagna deltagare.

Arbetsgång vid översökta kurser

Eftersom Föllingeveckan har arrangerats i många år nu har vi sett att Intresset för att delta har varierat över tiden. Vissa år har vi haft många flera sökande än det funnits plats för; ibland har danskursen rönt det största intresset, ibland har det varit spelkursen som lockat mest och ibland har båda kurserna varit översökta. Men det har också varit något år då vi knappast trott oss ha möjlighet att ordna en Föllingevecka, eftersom grundidén är att kombinera dans och spel. Det förutsätter alltså tillräckligt många deltagare på såväl dans- som spelkursen.

Det är inte helt ovanligt att ena partnern i en familj anmäler sig till danskursen och den andra till spelkursen. Därför har vi satt upp följande principer för att fördela deltagarplatser under Föllingeveckan om någon eller båda av kurserna är översökta:

  • Sammanboende par som har anmält sig tillsammans (antingen båda till danskursen, båda till spelkursen eller en till danskursen och en till spelkursen) ser vi till att inte dela på. Det betyder att om den ena personen antas till en kurs, så får den andra plats på ”sin” kurs. Vid tidigare tillfälle (för många år sedan) tog vi inte den hänsynen, och fick då mycket kritik för detta.
  • Andra personer som anmält sig i par (ffa till danskursen): vi försöker så långt som möjligt att se till att ”hålla ihop” er.
  • Återstående platser lottas ”rakt av”. Om man anmäler sig ”singel” till danskursen, skapar vi par av dem som anmält sig på det sättet, inför ev lottning. De som inte får en ordinarie plats från början står på reservlista (i lottningsordning)

De som kommer med på dans- eller spelkurs i första antagningen har en begränsad tid på sig att betala in anmälningsavgiften (ska vara inbetald före 29/4; sista betaldatum framgår också av antagningsbeskedet).. Ej inbetald anmälningsavgift betyder att man förlorar sin plats och reserv tas in. Reserven får då besked i slutet av vecka 19. Får vi återbud tidigare hör vi förstås av oss genast till er som står på reservlistan.