Anmälningsperioden är 3 februari - 15 april. 

Från och med 2019 samarbetar vi närmare än tidigare med Studieförbundet Vuxenskolan (SV) för att genomföra Föllingeveckan. Se vidare nedan.

Danskursen har plats för 18 danspar, spelkursen för 30 deltagare och kursen i spelpipor för 12 deltagare. Det står andra siffror på SVs anmälningsformulär – bortse från det (en teknisk lösning för att kunna hantera eventuellt översökta kurser enligt Föllingeveckans principer, se nedan om arbetsgång vid översökta kurser).

Så anmäler du dig

 1. Anmälan gör du individuellt (ange eventuell danspartner el motsv i rutan "frivilligt") helt elektroniskt via följande anmälningsformulär:
  Danskurs
  Spelkurs
  Kurs i spelpipor
 2. Kvitto på anmälan skickas till den e-postadress du angav i din anmälan. Spara e-postmeddelandet.
 3. Besked får du under vecka 18 ifall du kommit med på sökt kurs eller står på väntelista med möjlighet att få plats efter återbud. Läs också nedan om arbetsgång vid översökta kurser. Blir du antagen får du också närmare information om förhållandena kring kursen och hur du ska betala anmälningsavgiften.

Förbeställd lunch och middag

Lunch och middag kan beställas i samband med anmälan (använd rutan "frivilligt") och består av huvudrätt, salladsbord, bordsvatten/lättöl och kaffe med kaka. Måltidsalternativen är lunch, middag eller lunch+middag; kostalternativen är husmans, fisk+vegetariskt eller endast vegetariskt. Ange också eventuella matallergier.

Enstaka luncher/middagar går att beställa dagen innan och betalas på plats.

Se också praktisk info.

Fredagens avslutningsmiddag ingår i kursavgiften och består av en festbuffé med efterrätt.

Priser

Kursavgiften inkluderar anmälningsavgift om 500 kr, för- och eftermiddagsfika, avslutningsmiddag och låtmaterial för dig som går någon av spelkurserna.

Danskursen och spelkursen: 13 - 17 juli 

Kursavgift 2650 kr. 
Lunch tis-fre: 440 kr.
Middag tis-tors: 330 kr.
Lunch och middag: 770 kr.

Kurs i spelpipor: 15 - 17 juli

Kursavgift 1700 kr. 
Lunch ons-fre: 330 kr.
Middag ons-tors: 220 kr.
Lunch och middag: 550 kr.

Betalning

Anmälningsavgiften ska bara betalas av dem som är antagna till kursen. Därför ska du betala den först efter att du fått besked om antagning till kursen. Beskedet kommer under vecka 18 och skickas via e-post till den adress du angav i din anmälan. Beskedet innehåller också information om hur du betalar.

Arbetsgång vid översökta kurser

Eftersom Föllingeveckan har arrangerats i många år nu har vi sett att Intresset för att delta har varierat över tiden. Vissa år har vi haft många flera sökande än det funnits plats för; ibland har danskursen rönt det största intresset, ibland har det varit spelkursen som lockat mest och ibland har båda kurserna varit översökta. Men det har också varit något år då vi knappast trott oss ha möjlighet att ordna en Föllingevecka, eftersom grundidén är att kombinera dans och spel. Det förutsätter alltså tillräckligt många deltagare på såväl dans- som spelkursen.

Över tid har vi haft ganska många deltagare från utlandet – också från andra världsdelar. Det är heller inte helt ovanligt att ena partnern i en familj anmäler sig till danskursen och den andra till spelkursen.
Mot denna bakgrund har vi satt upp följande principer för att fördela deltagarplatser under Föllingeveckan om någon eller båda av kurserna är översökta.

 1. Icke-nordiska deltagare får förtur av det enkla skälet att det blir en magnifik skillnad i biljettpriser från Japan, USA, Frankrike … om man kan boka resan i god tid. Det känns självklart att göra det möjligt.
 2. Sammanboende par som har anmält sig tillsammans (antingen båda till danskursen, båda till spelkursen eller en till danskursen och en till spelkursen) har vi sett till att inte dela på. Det betyder att om den ena personen har antagits till en kurs, så har den andra fått plats på ”sin” kurs. Vid tidigare tillfälle (för många år sedan) tog vi inte den hänsynen, och fick då mycket kritik för detta.
 3. Andra personer som anmält sig i par (ffa till danskursen): vi försöker så långt som möjligt att se till att ”hålla ihop” er.

Återstående platser lottas ”rakt av”. Om man anmäler sig ”singel” till danskursen skapar vi par av dem som anmält sig så inför ev lottning. De som inte får en ordinarie plats från början står på reservlista (i lottningsordning)

De som kommer med på dans- eller spelkurs i första antagningen har till 29 maj på sig att betala in anmälningsavgiften. Ej inbetalad anmälningsavgift betyder att man förlorar sin plats och reserv tas in. Reserven får då besked senast under vecka 24. Får vi återbud tidigare hör vi förstås av oss genast till er som står på reservlistan.